Tervetuloa Kelpaamoon!

Me Kelpaamossa uskomme, että avain hyvinvointiin löytyy itsensä hyväksymisestä. Jokaisella on oikeus ja velvollisuuskin tuntea olonsa hyväksi niin henkisesti kuin fyysisestikin. Haluamme muuttaa yleisen uskomuksen, jonka mukaan meidän pitäisi muuttua ennen kuin voimme alkaa elämään.

 

Syyllistämisen sijaan olemme päättäneet rakentaa yhteisön, jossa jokaisen kelpaa elää täysillä juuri nyt. Omasta kokemuksesta tiedämme, että painonpudostusohjelmat keskittyvät useasti vain laihtumiseen, eikä henkiseen hyvinvointiin saa juurikaan tukea. Ulkoiset motiivit ja pakotus ajavat meidät lopulta itkemään mittanauha kädessä omaa kelpaamattomuuttamme. Laihduttamisen kariuduttua vaaka näyttää kymmenen kiloa enemmän kuin aloittaessa. Kuulostaako tutulta? 

 

Kokemuksen kautta

Kelpaamon Hyvinvointistartissa kiteytyy koulutuksemme ja kokemuksemme. Ravinto- ja liikuntaohjelmamme tutustuttaa sinut toimiviin ja terveellisiin elämäntapoihin, lempeällä tavalla. Panostamme vahvasti myös henkiseen hyvinvointiin. Hyväksymällä itsemme ja heikkoutemme rehellisesti, pystymme tekemään itsellemme hyviä asioita ja valintoja. Ravinto- ja treeniohjelmamme ovat sallivia, helppoja, monipuolisia sekä pohjautuvat yleisiin suosituksiin. Mitä ikinä tavoitteesi ovatkaan, Kelpaamossa ei rajoiteta vaan monipuolistetaan tapoja syödä, liikkua ja nauttia elämästä!

Tervetuloa mukaan Kelpaamon yhteisöön!

Mira

mira@kelpaamo.fi

 Koulutettu hieroja, ravintovalmentaja, personal trainer, hyvinvointivalmentaja  (trainer4you), kokki

Ensimmäinen laihdutus- ja kelpaamattomuusmuistoni on 4 -vuotiaana pienenä tyttönä (kyllä, kuvista olen katsonut olleeni pieni tyttö, mutta neuvolan käyrille olin sopimaton). Siitä se alkoi, rajoittaminen ja loppua ei näkynyt. Teininä kuvioon muutti bulimia, jonka kanssa on päästy sopuun vasta muutaman vuoden sisällä.
Olen laihduttanut hyvällä ja pahalla, käynyt välillä posket klommolla bmi- mittarin määrittämänä normaalipainon sisällä, mutta päätynyt kerta toisensa jälkeen valtavaan häpeään ja ylipainoon.

Joka ainoaa epäonnistumista edelsi se, että yritin muuttaa itseäni toisten mielestä hyväksyttävämmäksi, en missään kohtaa suostunut rakastamaan itseäni itse. Syytin ja syyllistin, ruoskin ja rankaisin. Huonoin tuloksin.

Oikeasti hyvät asiat, muutokset elintavoissani ja elämänasenteessani ovat tapahtuneet vasta nyt kun kyllästyin häpeään ja päätin, että jos en kelpaa itselleni, ei millään ole väliä. Aion, olla elämäni kunnossa, kun mittariini helähtää tuo nelonen ja nolla. Haluan olla terve, jaksaa viettää mukavaa arkea perheeni, harrastusten ja ystävien parissa. En halua enää piiloutua, koska olen hyvä just nyt ja valmis muutokseen, myös sinun! 

Tiina

tiina@kelpaamo.fi

Sivujen ylläpito ja kehitys + koulutettu Miran jalat maassapitäjä.

Jos pitäisi mainita yksi asia, joka on vuosikausien ajan hallinnut elämääni, se olisi (yli)paino. Paino, ja sen kautta tulevat itsetunto-ongelmat ja epävarmuus. En edes muista kuinka monta kertaa olen jättänyt tekemättä tai menemättä, koska en ole kehdannut. Painoni on vaikuttanut jokaiseen elämänalueeseen. 


Mutta, kaikilla meillä tulee joskus raja vastaan. Tiedän, että osaan ja pystyn, kunhan vain uskon itseeni. Miran sanoin: "Nyt loppuu tämä piiloutuminen!" Meillä on Kelpaamossa mahtava samanhenkisten ihmisten yhteisö, joka pyrkii monin tavoin terveellisempään elämään ja itsensä hyväksymiseen. On ilo ja kunnia olla rakentamassa ja ylläpitämässä näin rohkeaa ja uniikkia yhteisöä.  

 

>